14-24 Godkjenning av dagsorden

Vedtak

Styringsgruppen godkjenner dagsorden for møtet 14.juni 2024. 

 

15-24 Godkjenning av referat

Vedtak

Styringsgruppen godkjenner utkast til referat fra møte 15.mai 2024. 

Det kom ingen merknader til referatet fra 15.mai, og det anses derfor som godkjent. Referatet publiseres på nettsiden til DigiVestland. 

16-24 Nytt fra nasjonale prosesser

Vedtak

Styringsgruppen tar nytt fra nasjonale prosesser til orientering. 

Kjetil Århus informerte om relevante saker fra nasjonale prosesser. 

17-24 Nytt fra DigiVestland

Vedtak

Styringsgruppen tar nytt fra DigiVestland til orientering.

Sekretariatet informerte om aktuelle saker fra DigiVestland.

 

18-24 Kompetanseløft digital transformasjon

Vedtak

  1. DigiVestland bidrar med NOK 200 000 i nasjonal anskaffelse
  2. ​Sekretariatet overfører konseptet til planleggingsfasen for kompetanseløft i Vestland fylke, basert på avhengigheter og forutsetninger skissert i saken

Tove Bech og Vanja Espeland la frem forslag til konsept med budsjett for kompetanseløft innen digital transformasjon for målgruppene kommunaldirektører med ledergrupper og politikkere. Neste steg er å planlegge leveransen regionalt og bidra til kravspesifikasjon for nasjonal anskaffelse av selvstudium undervisning i juni/august, med leveranse i november. Den regionale leveransen er avhengig av den nasjonale anskaffelsen.

Kommentarer og innspill fra styringsgruppen

  • Det ble kommentert fra KS at det kan være lurt å løsrive delen som omhandler politikere. Dette er en veldig travel gruppe og det er mulig en fysisk samling dermed vil bli nedprioritert. Når det gjelder fremdriften kan det være en idé å strekke perioden for gjennomføring til for eksempel 18 eller 24 måneder. Dette for å sikre at man dekker alle kommunene og at alle får sjansen til å bli med. 
  • Når det gjelder finansieringen bør det brukes så mye som mulig av grunnfinansieringen til å dekke dette arbeidet. Her må det undersøkes om prosjektmidlene som er tildelt kan puttes inn, slik at det blir billigst mulig for kommunene. Et eventuelt bidrag fra KS regionalt må dekkes gjennom OU-midler. Innholdet og riggingen av arbeidet må være organisert på en slik måte at det kvalifiserer for disse midlene. 

19-24 Porteføljerapportering

Vedtak

Styringsgruppen tar porteføljerapportering vår 2024 til orientering.

Saken omhandler rapportering på overordnet portefølje og pågående digitaliseringsprosjekt og tiltak i DigiVestland våren 2024. Porteføljen til DigiVestland består av regionale prosjekt initiert av DigiVestland, innføring av nasjonale og kommunale fellesløsninger og nasjonale satsinger innen fag- og tjenesteområder.

Les mer om saken her.

 

20-24 Eventuelt

Christian F. Fotland, Alver kommune, spilte inn ønske om å diskutere prosessen frem til ny samarbeidsavtale. Kommunene sin frist for innspill er 30. Juni, og videre prosess må ta høyde for ulike innspill til avtalen blir meldt inn.

Styringsgruppemøtet 28. august bør derfor planlegges som et arbeidsmøte.