Om digital inkludering

Omkring 14 prosent av den norske befolkninga over 16 år er ikkje-digitale. Det er 600 000 menneske. Problemet går på tvers av både alder og kjønn, men er særleg utfordrande for dei aller eldste.

 

Om prosjektet

Prosjektet vil bli tilrettelagt med DigiVestland i førersetet som et "spydspissnettverk" i samarbeid med KS eHelsenettverk. Gjennom å kartlegge og prøve ut forskjellige alternativer for å lette adopsjonen av velferdsteknologiske løsninger, sikter prosjektet mot å redusere barrierer og fremme digital dialog mellom kommune, tjenestemottaker, spesialisthelsetjeneste og eventuelt pårørende. Gjennom innovativ tilnærming og tett samarbeid, er prosjektets ambisjon å bygge bro mellom digitale tjenester og de som står utenfor den digitale sfæren, og dermed styrke hele samfunnets digitale infrastruktur.  

DigiVestland har fått innvilga 500 000 kr frå Statsforvaltaren for å auka den digitale kompetansen hos tilsetja, slik at dei kan hjelpa brukarar som har utfordringar på dette området, til å ta i bruk digitale heilsetenestar.

 

Status per juni 2024

Prosjektet er framleis i planleggingsfasen. Prosjektet vil jobba på tvers av alléreia eksisterande prosjekt innan e-helse.