Vedtak

Styringsgruppen tar saken til orientering.

Bakgrunn for saken

I sak 37-23 vedtok styringsgruppen at det skulle opprettes en operativ styringsgruppe bestående av medlemmer fra styringsgruppen. Denne gruppen skal støtte og gi innspill til sekretariatet sin arbeidsgruppe for ny samarbeidsavtale.

Arbeidsgruppen og operativ styringsgruppe har hatt to møter i 2024. Operativ styringsgruppe og arbeidsgruppen vil i styringsgruppemøtet informere styringsgruppen om status for prosessen ut over følgende;

På bakgrunn av råmaterialet samlet inn gjennom kommunebesøk, faggrupper, tiltak, prosjekt og strategisamlingen er det utformet et kunnskapsgrunnlag som blant annet tar for seg en ekstern og intern nåsituasjonsanalyse. Den belyser DigiVestland sin evne til å levere på dagens samarbeidsavtale og hvilke forutsetninger samarbeidet har for å levere i henhold til formålet og fremtidens utfordringsbilde for kommunene. Analysen har til hensikt å danne grunnlag for en ny samarbeidsavtale. Den operative styringsgruppen er delaktig i utformingen av kunnskapsgrunnlaget, som skal ut til kommunene i slutten av mars for tilbakemeldinger med frist i midten av april. Parallelt med dette starter arbeidet med å utforme en ny samarbeidsavtale som sendes ut for tilbakemeldinger før sommeren.