Vedtak

Styringsgruppen tar status for sak om kompetanseløft digital transformasjon til orientering og på bakgrunn av dette gir prosjektet innspill og råd for arbeidet frem til juni.

Bakgrunn for saken

I sak 35-23 «Kompetanseløft digital transformasjon» gjorde styringsgruppen følgende vedtak:

«Etter drøfting av fordeler og ulemper ved de to ulike alternativene, ønsker styringsgruppen
at DigiVestland sekretariatet setter ned en arbeidsgruppe som arbeider videre med
alternativ B. En utvidet beskrivelse av rammer for hvordan alternativ B kan leveres, legges
frem til beslutning i neste styringsgruppe møte.»

Status

Sekretariatet etablerte et prosjekt for arbeidet i desember med deltagere fra følgende kommuner; Bergen (to prosjektmedarbeidere), Bømlo, Høyanger og Øygarden. I tillegg har DigiVestland prosjektledelse og -støtte, totalt 7 ressurser. Prosjektet arbeider med utforming av et konsept (program) for digital transformasjon og hadde oppstartsmøte 3. januar 2024. Deretter har hver prosjektdeltager arbeidet med egen kompetanseheving på tema knyttet til prosjektet. Ytterligere to arbeid- og statusmøter er avholdt og milepæl 1 og 2 er gjennomført. Arbeidet har vært mer krevende enn antatt og prosjektet vil derfor ikke kunne levere det som styringsgruppen bestilte til dette møtet.
 

I styringsgruppemøtet vil prosjektleder, Tove Bech, informere ytterligere om status for arbeidet og det vil bli lagt frem status i en presentasjon. Målet er at prosjektet legger frem en sak for styringsgruppen i juni som beskriver rammer for et kompetanseløft (konsept) med innhold, pedagogikk og kostnadsestimat som gjør styringsgruppen tilstrekkelig informert til å ta en beslutning om kompetanseløftet skal leveres i 2025, til alle kommuner i Vestland som ønsker å delta.