Vedtak

Styringsgruppen tar saken til etterretning og sekretariatet tar med seg innspillene i det videre arbeidet.

 

Om saken

Bakgrunn for denne saken er KS sitt notat til styringsgruppene i digitaliseringsnettverkene: «Regionale digitaliseringsnettverk - oppgaver og forventinger - et drøftingsnotat» (vedlagt).

Notatet trekker frem erfaringer fra samarbeidet mellom regionale digitaliseringsnettverk (digi-nettverk) og KS, og mulige forventinger til det videre arbeidet. Notatet bygger på

Landstingssaken på digitaliseringsområdet fra 2020, notat fra KS til digitaliseringsnettverkene sine styringsgrupper fra april 2021, samt aktuelle saker lagt frem for KommIT-rådet. Vi viser også til FoU om Regionale digitaliseringsnettverk, levert sommeren 2022, forankret i KS Vest.

Hensikten med notatet er å drøfte og utveksle erfaringer fra arbeidet så langt, peke på pågående aktiviteter og prosesser, og avstemme mulige tiltak eller veivalg, sett opp mot regionale ambisjoner, behov og forutsetninger. I sum: Hvordan kan vi sammen øke gjennomføringskraften i digitaliseringen i kommunal sektor. Med dette notatet som et oppspill, ønsker KS å invitere til en bilateral dialog med de regionale digitaliserings- nettverkene på strategisk nivå (med styringsgrupper).

KS v/ Asbjørn Finstad og Terje Wistner fra KS’ v/ område Forskning, innovasjon og digitalisering er med i møtet digitalt og innleder før drøfting.

Aktuelle drøftingsspørsmål: 

  • Hvordan opplever dere som nettverk oppslutningen og engasjement om nettverkene i egen region?
  • Gitt den rollen dere har, som sentrale og legitime strukturer i det felles-kommunale digitaliseringsarbeidet: Hvordan samsvarer dette opp mot dagens situasjon? Hvilke synspunkter har dere, som nettverk og region, til forventingene om samarbeidet?
  • Hvordan vurderer dere nettverkets posisjon i forhold til disse forventningene? Både sett ut fra dagens situasjon, men også med tanke på videre utvikling og ambisjoner?
  • Hvordan utvikler vi i samarbeid samstyringsstrukturen og digitaliseringsnettverkene på en best mulig måte?
  • Hvordan jobber vi sammen om prioriteringene rundt nasjonal og regional portefølje for å sikre disse legitimitet og forankring?