Beskrivelse

KS har saman med Folkehelseinstituttet (FHI) utvikla eit API som gjer det mogleg å senda MSIS klinikarmelding direkte frå smittesporingsverktøyet eller EPJ til MSIS ved FHI. Tenesta heiter Fiks klinikarmelding. API-et vil bli tatt i bruk av Fiks smittsporing så snart som mogleg, og er tilgjengeleg for kommunar som nyttar andre løysingar til smittesporing.

Gevinstar for kommunen

Gevinstar for innbyggjar

Kor mykje kostar løsysinga?

Kva må vere på plass før ein kan ta i bruk løysinga?

Kommunar som bruker Fiks smittesporing, må når leverandøren varslar at funksjonaliteten for Fiks klinikarmelding er tilgjengeleg: 
  1. Signer avtaler med KS
    Hovudavtale om løpande tenestekjøp (blir signert av rådmann eller kommunaldirektør og blir send til KS på e-post til fiksavtaler@ks.no

    Tenestevedlegg for Fiks klinikarmelding. Den signerer de digitalt frå forvaltingssida til Fiks-plattforma ved å trykkja på “Ta i bruk” på tenesta i Tjenester oversikt. Merk at det føreset at kommunen allereie har signert hovudavtale med KS.  
Kommunar som ikkje bruker Fiks smittesporing,  men som ønskjer å bruka Fiks klinikarmelding, må:
  1. Ta kontakt med leverandør av smittesporingsløysinga eller EPJ og informera om tenesta Fiks klinikarmelding
  2. Stille krav til leverandøren om innlogging med HelseID. Fiks klinikarmelding krev innlogging med Heilseid òg for ikkje-helsepersonell. Informasjon om korleis de tar i bruk Heilseid, finn de på https://nhn.no/helseid/hvordan-ta-i-bruk-helseid/
  3. Signera avtaler med KS som skildra over 

Korleis implementerar ein i organisasjonen?

Desse DigiVestland-kommunane har teke i bruk løysinga