Beskrivelse

KS har saman med Folkehelseinstituttet (FHI) utvikla eit API som gjer det mogleg å henta vaksineinformasjon elektronisk frå FHIs SYSVAK register til arbeidet i kommunen med smittesporing. Tenesta heiter Fiks vaksinestatus.

Gevinstar for kommunen

Gevinstar for innbyggjar

Kor mykje kostar løsysinga?

Kva må vere på plass før ein kan ta i bruk løysinga?

Kommunar som bruker Fiks smittesporing eller ReMin må når leverandøren varslar at funksjonaliteten for Fiks vaksinestatus er tilgjengeleg:
  1. Signer avtaler med KS
    Hovudavtale om løpande tenestekjøp (blir signert av rådmann eller kommunaldirektør og blir send til KS på e-post til fiksavtaler@ks.no). 

    Tenestevedlegg for Fiks vaksinestatus. Den signerer de digitalt frå forvaltingssida til Fiks-plattforma ved å trykkja på “Ta i bruk” på tenesta i Tjenester oversikt. Merk at det føreset at kommunen allereie har signert hovudavtale med KS.  

Kommuner som ikkje bruker Fiks smittesporing eller ReMin, men som ønskjer å bruka Fiks vaksinestatus, må:
1. Ta kontakt med leverandør av fagsystemet som skal ta i bruk Fiks vaksinestatus

2. Stille krav til leverandøren om innlogging med Heilseid. Fiks vaksinestatus krev innlogging med Heilseid òg for ikkje-helsepersonell. Informasjon om korleis de tar i bruk HelseID, finn de på https://nhn.no/helseid/hvordan-ta-i-bruk-helseid/.   

3. Signer avtaler med KS
Hovudavtale om løpande tenestekjøp (blir signert av rådmann eller kommunaldirektør og blir send til KS på e-post til fiksavtaler@ks.no

Tenestevedlegg for Fiks vaksinestatus (blir signert av kommunalsjef stab-støtte og blir send til KS på e-post til fiksavtaler@ks.no

Korleis implementerar ein i organisasjonen?

Desse DigiVestland-kommunane har teke i bruk løysinga